Pretraľnik
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Tugonica on your social bookmarking website
Navigation
 Portal
 Index
 Članstvo
 Profil
 FAQ
 Pretražnik
Affiliates
free forum

MARELICA (Prunus armeniaca L)

Go down

Re: MARELICA (Prunus armeniaca L)

Postaj  lakky on sri 16 svi - 22:36


PRIRODNE METODE IZLIJEČENJA (1)

Piše: mg

Oni se bore da ovo ne saznate: Sjemenke marelice uništavaju stanice raka bez nuspojava!


U tri nastavka donosimo vam priče o potpuno prirodnim, jeftinim i lako dostupnim, provjerenim i dokazanim metodama liječenja smrtonosne bolesti, na kojoj industrije godišnje zarade više od 200 bilijuna dolara širom svijeta te zašto moćna elita ne želi da za to saznate.

Industrija koja se bavi rakom, prema realnim procjenama, raspolaže godišnje s više od 200 bilijuna dolara širom svijeta. Postoji mnogo različito pozicioniranih udruženja u sklopu te industrije koji bi ostali bez posla, kad bi presušili izvori novca zajedno s objavom vijesti da su se pojavili jeftiniji, mnogo manje štetni i mnogo efikasniji lijekovi koji su uz to i lako dostupni.

Mnogima je tako manje poznato da su sjemenke marelice prirodni izvor vitamina B17 - supstance koja ubija stanice raka bez uništavanja zdravlja i udarca po džepu pacijenata, da je daleko najuspješniji lijek protiv raka soda bikarbona (NaHCO3), kao i da postoji jaka veza između nestanka i neoboljevanja od raka i solarnih UVB zraka kod 15 različitih vrsta kancerogenih oboljenja. No zašto te informacije o jeftinim, lako dostupnim i jednostavnim sredstvima sprečavanja ili liječenja smrtonosne bolesti gotovo nigdje ne možemo naći? Zašto su izjave ljudi koji su izliječeni ili koji su izliječili druge cenzurirane ili su oni čak i zatvarani. U novom serijalu saznajte sve detalje o upravo ovim metodama prevencije i izlječenja raka!

Proglasili ih ilegalnim!

Neki od alternativnih načina liječenja raka su ilegalni iako visoko uspješni. Najpoznatiji primjer toga je naravno Cannabis Sativa ili marihuana, čiji pripravci pomažu u otklanjanju i anuliranju kancerogenih oboljenja s velikom stopom uspješnosti. Drugi pak primjer su sjemenke marelica koje sadrže visoke količine vitamina B 17 (laetril) koji ubija stanice raka bez ikakvih negativnih efekata. Koliko je ovaj svijet postao izopačen najbolje pokazuje primjer SAD-a koji je zahvaljujući FDA, agenciji za kontrolu hrane i lijekova, ove sjemenke proglasio ilegalnima jer navodno sadrži opasne kemikalije kao što su stearidonična kiselina, eikosapentaenoične kiselina, dokosaheksaenoična kiselina i tako dalje. Zbog toga se u SAD-u i Australiji marelice mogu prodavati jedino bez sjemenki.

Još 1952. biokemičar dr. Ernst Krebb Jr. iz San Franciska, zaključio je da je rak metabolička reakcija tijela na lošu prehranu i da bi hranjive tvari koje nedostaju u modernoj čovjekovoj prehrani mogle biti ključ za prevladavanje raka. Njegovo istraživanje dovelo je do spoja pronađenog u preko 1.200 jestivih biljaka koje nalazimo u prirodi, a koji se zove amagdylin. Ovaj je spoj nađen u najvećim koncentracijama i zajedno s neophodnim enzimima upravo u jezgri sjemenke marelice.

Navodno je poznato da primitivno pleme Hunza konzumira velike količine jezgri iz sjemenki marelica. Tvrda kora se razbije da bi se došlo do mekane jezgre, a među pripadnicima tog plemena još uvijek nije poznat nijedan slučaj raka, ikada. I žive dugo i zdravo.

Nije profitabilno!

Amagdylin je nitrilosid, koji se nalazi u hrani, a sam po sebi nije hrana. Kao i nitrilosid, amgdylin strukturom nalikuje grupi B vitamina pa ga je dr. Krebb nazvao B17, s obzirom na to da je dotad bilo izolirano 16 vitamina iz B grupe. Dr. Krebb je ubrizgao sebi laetril, spoj proizveden jednostavnom ekstrakcijom amagdylina iz meke jezgre sjemenke marelice, pročišćen i koncentriran, da bi bio siguran da nema toksične učinke. Proveo je daljnja ispitivanja na životinjama i kulturama u laboratoriju te zaključio da laetril mora biti učinkovit u liječenju raka.

Budući da se laetril dobiva direktno od hranjive supstance koju nalazimo u prirodi, a nije proizveden kemijski u laboratoriju, nemoguće ga je patentirati. I naravno, nije otrovan. Drugim riječima, kao što je slučaj sa svim prirodnim materijama koje iscjeljuju, veliko farmaceutsko carstvo i AMA (American Medical Association) ne mogu se obogatiti ni na račun ove supstance, ni na račun dugoročnih nuspojava nastalih dugotrajnim korištenjem ovog lijeka.

Sjemenke su zapravo mekane, bademaste jezgre gorkastog okusa smještene unutar tvrde koštice. Njene tvari amagdylin i laetril, djeluju tako da zajedno sa zaštitnim enzimima iz zdravih stanica i oslobođenim enzimima iz stanica raka na taj su način sposobne uništiti stanice raka bez ugrožavanja zdravih stanica. Kemoterapija pak, kao jedini dosad priznati način liječenja raka, uz neodređen broj stanica raka ubija i mnoštvo drugih stanica i slabi imunološki sustav. Stanice raka pri tom imaju tendenciju povratka bilo gdje u tijelu, jer je pacijentovo opće stanje narušeno zbog prisutnosti kemo-toksina. Osim slabih efekata koje ima, primjena ovog načina liječenja pomoću "velikog trojstva" kojeg propagira AMA (American Medical Association): operacija, zračenje i kemoterapija, je i mnogo skuplja.

Način doziranja

Kako piše Natural News, netko tko ima rak, valja značajno povećati dnevni unos vitamina B17 da bi se amgdylinu omogućilo da dođe do stanica raka s beta-glukozidazom. To je zbog toga jer neke molekule amagdylina budu neutralizirane od strane normalnih stanica koje sadrže rodenaza. Među onima koji su koristili laetril, a nisu podvrgavani standardnom mainstream postupku liječenja, postotak izlječenja među oboljelima je 85%. Među onima koji su prešli na terapiju laetrilom nakon svega što konvencionalna medicina nudi, postotak izliječenih je samo 15 posto.

Sve što vam treba jest dva do tri dana sušenja sjemenki marelica na Suncu, nakon toga ih tučete isto kao i bademe, u sredini sjemnke nalazi se ukusna mesnata jezgra nalik pravom bademu. Uobičajena preporuka za prevenciju raka iznosi pet do sedam sjemenki tijekom dana, dok kod slučajeva raka valja dva do tri puta povećati dozu. Neki savjetuju i jednu sjemenku na svakih (otprilike) 4,5 kilograma tjelesne težine. Za održavanje, nakon terapije, najbolje je vratiti se na pet do sedam sjemenki dnevno. Prevelika količina sjemenki marelice ili laetrila, može prouzročiti mučninu i vrtoglavicu, a dosad nema zabilježenih smrtnih slučajeva ili poremećaja uzrokovanih laetrilom ili sjemenkama marelice.

Unatoč nekim zabilježenim uspjesima u slučajevima kombiniranja konvencionalne terapije i uzimanja laetrila, ta se kombinacija ne preporučuje. Većina onih koji kombiniraju ova dva načina liječenja, na kraju napuštaju kemoterapiju, ali svejedno umiru. Mnogi praktikanti i pisci preporučuju terapiju laetrilom i sjemenkama kombiniranu s nekom drugom alternativnom metodom liječenja raka, a treba biti jasno da je zdrava hrana i izbjegavanje stresa neophodno u liječenju. Temeljna promjena načina življenja, dio je svake postojane terapije u liječenju raka. Osim toga, mješavina alternativnih terapija koje se međusobno podržavaju, čini se kao dobar pristup liječenju.Ovaj članak dobih putem maila.
Kad saznam izvor postavit ću ga.
Uskoro dolazi vreme marelica pa sad znate što vam ih činiti!
Posušiti pa spremiti! Zlu ne trebalo!
Lakky, 16.05.2012
Kontakt mail: lakky63@gmail.com
avatar
lakky
Admin

Broj postova : 534
Location : Zagreb
Registration date : 10.04.2008

Korisnički profil http://www.clakic.page.tl/

[Vrh] Go down

MARELICA (Prunus armeniaca L)

Postaj  lakky on sri 2 vel - 20:38


Marelica, plod
Ovi plodovi su na stablu starom preko 60 godina koje jedva odoljeva vremenu i ovim novovremenim boleštinama!
Foto Lakky, 07.2009

MARELICA, PRUNUS ARMENIACA L

Anemiju liječi kad je sušena.

Eteričnim uljem izvrsno se liječe razne kožne nečistoće i tegobe te se uvelike koristi u kozmetici i farmakologiji

Marelica potječe iz Srednje Azije, odakle je preko Indije i Irana došla u Grčku te se udomaćila u toplim predjelima Europe.
U Kini se uzgajala već 2000. g. pr. n. e., pod imenom »sing«. Veliki arapski kirurg Meshue liječio je marelicom bolesti uha.

Razgranato stablo marelice naraste i do 5 m. Okrugli jajasti listovi na rubu su fino nazubljeni. Cvijet je izvana crveni a iznutra bijeli. Plod je sočna okrugla lopta narančaste boje s crvenim mrljama i dlačicama na kožici u kojoj je gorka ili slatka koštunjava sjemenka. Cvate u lipnju i srpnju. Plod je mirisan i sladak.

Marelica se sadi u vrtovima oko kuća, u voćnjacima te na plantažama.

Sabiru se svi dijelovi voćke, plod za jelo, a za lijek se koriste: cvijet, kora, korijen i sjemenka iz koje se dobiva eterično ulje.

Plod marelice sadrži oko 80 % vode, oko 10 % šećera, bjelančevina 0,6%, masnog ulja 0,4 %, ugljikohidrata 8-15 %, biljnih vlakana 8,2 %, kiseline leatril, folnu, limunovu, jabučnu i vinsku, te kalija 320 mg, kalcija, magnezija, željeza, natrija, silicija, fosfora, kao i vitamina P i P P, karotina 1500 mg, C i E vitamina.

Od marelice se pripremaju sokovi, sirupi, marmelade i ekstrakt.

Eteričnim uljem izvrsno se liječe razne kožne nečistoće i tegobe, te se uvelike koristi u kozmetici i farmakologiji.

Znanstvena istraživanja potvrđuju da «laetril» koji se nalazi u sjemenci sadrži vitamin B 17, koji ljekovito djeluje kod dobroćudnih i zloćudnih tumora.

Kako osobama s bolesnom jetrom nije preporučljivo jesti svježe koštuničavo voće, sušena marelica je izvrsna zamjena i dobro ljekovito sredstvo za liječenje anemije.

Jede se s kruhom

Koštuničavo voće jede se drugačije nego drugo.
Tako se npr. kod oboljenja jetre, gušterače i želuca, preporučuje ne uzimati ga, a pogotovo ne na prazan želudac.

Koštuničavo voče jede se polagano i dobro žvače, a preporučljivo ga je jesti s crnim kruhom, jer on smanjuje kiselu reakciju.
Koštuničavo voće mora biti potpuno zrelo i iza njega se ne smije piti voda.

Reumatičarima i drugim osobamao kojima nije dozvoljeno konzumiranje svježeg koštuničavog voća, preporuča se kompot.

Zapadna pučka medicina rabi marelicu za liječenje:
- akni,
- bolesti očiju,
- bolesti kože,
- kašlja,
- konstipacije,
- povreda i rana,
- napetog živčanog sustava,
- kao i za izazivanje povraćanja,
- za čišćenje crijeva,
- u kozmetici i za bojenje namirnica.LJEKOVITO DJELOVANJE
• Marelica se može uzimati u svim dijetama kod kojih je potrebno jačanje organizma, za što je bolja sušena marelica koja, osim toga, bolje gasi žeđ od svježe marelice i lako je probavljiva.
• Preporučuje se kod pomanjkanja vitamina, kao i kod poremećaja izazvanih nedostatnim količinama mineralnih tvari u organizmu.
Cvijet marelice je tonikum za ženske bolesti.
Kora i korijen stabla koriste se kod površinskih kožnih tegoba, te kod raznih trovanja.
Sjemenke se koriste u liječenju astme, kašlja, akutnog i kroničnog, bronhitisa, te za pojačano pražnjenje crijeva.

Čaj

S 2 dl vruće vode preliti jušnu žlicu usitnjenih cvjetova, poklopiti i nakon pola sata procijediti.. Piti 2-3 šalice čaja u toku dana.
Napomena. Čaj se također može napraviti od kore i korijena marelice, ali tada mora odstajati najmanje 4 sata nakon što se bilje prelije vrućom vodom.Ukuhane marelice

Oprati i oguliti 2kg marelica, te izvaditi koštice, staviti ih u emajliranu posudu i pošećeriti s 1,5 kg šećera. Ako su tvrde mogu se samljeti. Pustiti da odstoje pokrivene 24 sata i potom kuhati na jakoj vatri dok se ne zgusnu. Još vruće ukuhane marelice miješati 15 minuta da se još više zgusnu i lijevati u zagrijane staklenke. Staklenke s ukuhanim marelicama staviti u zagrijanu pećnicu da se na površini dobije tanka kora. Sutradan, kad se ohlade, staklenke hermetički zatvoriti celofanom i pohraniti na suho, tamno i hladno mjesto.Džem

Oprati i oguliti 1 kg marelica, izvaditi koštice, narezati ih na sitnije komade, i posuti s pola kg šećera, te ostaviti da odstoje 4 sata. Kuhati na jakoj vatri i u toku kuhanja dodati sok od 1 limuna. Kad je džem gotov još vruć uliti u zagrijane staklenke i hermetički zatvoriti.Bistri sok

Oprati 5kg marelica, izvaditi koštice, narezati ih na manje komade, te dodati 1 kg šećera. Izmiješati i ostaviti da odstoje 4 sata i potom ih staviti u uložak sokovnika sočiti. Još vrući sok uliti u već pripremljene zagrijane boce i hermetički ih zatvoriti, oviti krpom i pustiti da se ohlade. Pohraniti na tamnom i hladnom mjestu.Preneseno iz Novog lista! Autor teksta je Ivan LESINGER lesinw@yahoo.com .
Priredio i prenio na Domaću biljnu ljekarnu Lakky, 02.02.2011.
Kontakt. lakky63@gmail.com
avatar
lakky
Admin

Broj postova : 534
Location : Zagreb
Registration date : 10.04.2008

Korisnički profil http://www.clakic.page.tl/

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.