Pretraľnik
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Tugonica on your social bookmarking website
Navigation
 Portal
 Index
 Članstvo
 Profil
 FAQ
 Pretražnik
Affiliates
free forum

MULTIPLA SKLEROZA

Go down

MULTIPLA SKLEROZA

Postaj  lakky on čet 15 ruj - 21:37MULTIPLA SKLEROZA

Ovo su savjeti Marie Treben za multipla sklerozu!

I za tu bolest, koja se smatra neizlječivom, u Božjoj ljekarni možemo naći lijek. Istina, stanje se poboljšava korak po korak, ali čovjek se ne smije nikako predati već mora sačuvati vjeru i povjerenje u ljekovito bilje, dar našega Stvoritelja bolesnom čovječanstvu. Ponovno ukazujem na to da kod tako ozbiljnog oboljenja treba koristiti samo svježe bilje. Za zimsku ga zalihu osušimo.

RUSOMAČA
Rusomaču operemo, sitno nasjeckamo, napunimo bocu do grla i prelijemo s 38 - 40 % žitnom ili voćnom rakijom. Ostavimo ju 10 dana na suncu ili u blizini drugog izvora topline. S tom esencijom masiramo oboljele dijelove mišića dva do tri puta na dan. Osim toga, tijekom dana, popijemo u gutljajima četiri šalice čaja od vrkute i dvije šalice kaduljina čaja.

ZEČJA SOCA
Svježe listove zečje soce operemo i iz još vlažnih u sokovniku istisnemo sok. Tokom šest sati svakoga dana uzimamo svaki sat tri do pet kapljica soka razrijeđenih s čajem.

MASAŽA
Masiranje s uljem Gospine trave, kamilice i majčine dušice djeluje povoljno. Cvjetovima ubranim za sunčana vremena napunimo bocu do grla (stavljamo svaki list odvojeno), prelijemo s hladno istisnutim maslinovim uljem (ulje mora prekriti bilje) i ostavimo 10 dana na suncu ili toplom mjestu.
Po sunčanom vremenu nabrane cvjetove Gospine trave, kamilice i stolisnika pripremimo na isti način kao rusomaču. S tim esencijama masiramo kralješnicu, zglobove i bokove.

GAVEZ - ESENCIJA
Jednako tako preporučljivo je masiranje s esencijom koju dobijemo tako da korijen gaveza operemo, iščetkamo, sitno narežemo i prelijemo s 40 % voćnom rakijom. Ako dođe do ukočenja kralješnice, stavljamo tople kašaste obloge od gavezova brašna na križa.

GAVEZ - BRAŠNO
Gavezovo brašno izmiješamo s vrućom vodom u kašu; da bismo s njime lakše namazali lanenu krpu dodamo u kašu nekoliko kapljica ulja. Osim toga pijemo ujutro i uvečer po jednu šalicu stolisnikova čaja.

ŠVEDSKA GRENČICA
Uzimamo tri velike žlice švedske grenčice razrijeđene sa stolisnikovim čajem i tu količinu, gutljaj po gutljaj, pijemo tijekom cijeloga dana. Također češće stavljamo obloge od švedskoga bilja na potiljak i držimo ih četiri sata.

SJEDEĆE KUPKE
Ne smijemo zaboraviti na sjedeće kupke od smrekinih vrhova, Gospine trave, kamilice, kadulje, stolisnika, majčine dušice i poljske preslice jer sve te biljke blagotvorno djeluju na oduzetost.
Po kupki valja uzeti 100 g bilja. Preko noći ga namočimo u hladnu vodu, sljedeći dan zagrijemo i ulijemo u vodu za kupanje. Voda mora prekriti bubrege, kupanje traje 20 minuta, iza toga se još jedan sat znojimo u postelji. Tu vodu možemo koristiti još dva puta, tako da u nju vratimo bilje i ponovo ju zagrijemo. U jednom tjednu upotrebljavamo samo jednu vrstu bilja.

POTPUNE KUPKE
- Posebno bih savjetovala potpune kupke od majčine dušice koje djeluju na mišiće i tkivo, isto kao i potpune kupke od koprive koje čudotvorno djeluju na cirkulaciju krvi i ne smiju biti izostavljene. Za to uzimamo 200 g bilja po kupki i primjenjujemo isti postupak kao za sjedeće kupke; i ovu vodu možemo koristiti za kupanje tri puta uzastopno. Srce mora biti izvan vode.

OBLOZI
Nova i dobra iskustva imamo s oblozima od listova obične šapike koje stavljamo po cijelom tijelu. Listove te biljke (u narodu zvane i blatarica, medvjeđi dlan, medvjeđa pandža - smatraju se najboljom hranom za zečeve) operemo, na dasci dobro razvaljamo s kuhinjskim valjkom, pospemo na lanenu krpu u koju zamotamo bolesnika, preko toga stavimo još topli ručnik za kupanje i tako ga ostavimo da leži cijelu noć. Javi li se nemir ili trzanje na posebno osjetljivim mjestima bolesnika odmotamo. Većinom međutim bolesnik osjeća djelotvornost ljekovite snage koja izbija iz listova šapike i spava dobro. Često nastupa vidljivo poboljšanje. Željela bih istodobno uputiti na promjenu u ishrani s kojom se kod multiple skleroze također postižu vrijedni rezultati.

KOBILJE MLIJEKO
Posebno ljekovito za ovu bolest koja se smatra neizlječivom jest kobilje mlijeko. Kako je uzgoj konja danas ponovo u usponu, moguće je to mlijeko nabaviti. Neka poznanica mi je pisala, da je prije nekoliko godina čitala, kako je jedan stari pastir čitavom nizu ljudi koji su smatrani neizlječivo bolesnima s kobiljim mlijekom pomogao da ozdrave.

SVJEDOČANSTVA
Tome dodajem izvještaj jedne žene koja je oboljela od multiple skleroze, te na mjehuru i trbuhu: "Vaš savjet da esencijom stolisnika uvečer masiram leđa, a noge ujutro i uvečer s esencijom rusomače, kao i da stavljam obloge od švedskoga bilja na trbuh svakodnevno sam provodila. Također sam svako jutro natašte, pola sata prije doručka, pila čaj od vrbovke. Još nije prošlo ni četiri mjeseca, a već mogu reći, da su Vaši savjeti jako dobri i da je liječenje s ljekovitim biljem počelo davati rezultate. Strašni grčevi u nogama polako popuštaju i nisu više tako bolni. Ima dana kada po stanu mogu napraviti nekoliko koraka, a da se ne moram oslanjati na pokućstvo ili zidove. Mjehur opet funkcionira normalno. Menstruaciju dobivam svakih tri do pet tjedana, ali traje samo tri do pet dana. Za mene je to uspjeh, iako malen.
Multipla skleroza je jako uporna bolest s mnogim nuspojavama. Švedsku grenčicu pijem svakodnevno u malim količinama s čajem od koprive, stolisnika i vrkute. S rosopasom imam dobra iskustva. Pod lijevim sam okom imala godinama debelu krastu, koja se s vremenom sve više širila. Koristila sam svakojake lijekove, koje mi je propisivao liječnik, ništa nije pomagalo. Sada sam pokušala sa sokom od rosopasa (rosopas je bio 10 dana namočen u žitnoj rakiji). Krasta je skoro nestala. Jako se veselim svakom i najmanjem uspjehu, koji me dnevno potiče, da nastavim dalje s liječenjem. Za zimu sam se obilno opskrbila biljem.

U vezi s međukralješničnim pršljenovima u nekoj medicinskoj knjizi kod mojih roditelja čitala sam: gomolje božura treba naribati i kupati se u uvarku. Božur dobro djeluje na leđnu moždinu i mozak. Od toga sam napravila dvije kupke. Gomolje božura stavila sam u žitnu rakiju i tu esenciju dodavala u kupku, u kojoj sam se kupala 20 minuta. Sljedećega dana nisam više osjećala bolove u križima. Od tada su prošla već tri tjedna, a bolovi se nisu ponovili."

Za vrijeme predavanja u Rendsburgu/SR Njemačka na podij je izišla jedna gospođa i ispričala kako je još prije tri godine sjedila u invalidskim kolicima. Primjenom svih uputa iz knjige "Zdravlje iz Božje ljekarne" poboljšala je svoje stanje tako da opet može normalno hodati i osjeća se zdravom. Nije imala prilike da u prirodi bere svježe bilje, kupovala je osušeno. Divljenje zbog velikoga posla što je preuzela na sebe i nije odustala, publika je izrazila velikim pljeskom.

MONGOLOIDI
Mongoloide ili spastičnu, odnosno oduzetu djecu liječimo s istim biljem koje primjenjujemo kod multiple skleroze i atrofije mišića. Masaže s navedenim esencijama i prije svega životvorne biljne kupke ne možemo dovoljno preporučiti. U mnogim slučajevima spastičnosti u djece uzrok možemo naći u ponašanju majke u vrijeme trudnoće. Pored cigareta, alkohola i narkotika morale bi u to vrijeme izbjegavati i kavu.

GOVORNE SMETNJE KOD DJECE- I djecu s govornim manama liječimo na isti način. - U svim tim primjerima važno je stavljanje obloga od švedskoga bilja na potiljakPreneseno iz knjige "Zdravlje iz Božje ljekarne od Marie Treben!
Pripremio i prenio Lakky, 15.09.2011.
Kontakt mail: lakky63@gmail.com
avatar
lakky
Admin

Broj postova : 534
Location : Zagreb
Registration date : 10.04.2008

Korisnički profil http://www.clakic.page.tl/

[Vrh] Go down

MULTIPLA SKLEROZA

Postaj  lakky on uto 31 sij - 8:38


MULTIPLA SKLEROZA

PITANJE
Uvijek sam bila zdrava. No, posljednjih mjeseci osjećala sam smetnje vida na jednom oku i bolove pri pokretanju oka, trnjenje i gubitak osjeta pojedinih dijelova tijela, gubila sam ravnotežu. Liječnici su ustanovili da imam početak multiple skleroze. Rekli su mi da za tu bolest nema lijeka. Kakva je to bolest i možete li mi pomoći?

ODGOVOR
Uzrok multiple skleroze nije poznat. Zna se daje to najčešće sporo-napredujuća bolest središnjega živčanog sustava. Sastoji se od raspršenih oštećenja u kojima se gubi bijela tvar u mozgu i leđnoj moždini. Vjeruje se da do njih dolazi zbog oštećenja omotača koji obavija živčana vlakna. Na mjestima nestanka živčane ovojnice nastaju ožiljci koje zovemo skleroza (otvrdnuće), plak (nakupina) ili lezija (oštećenje tkiva, ozljeda). To rezultira različitim neurološkim simptomima i znakovima koji se pojavljuju, ponovno vraćaju, pogoršavaju opće stanje pa se onda ono smiri neko vrijeme.

Bolest se obično pojavljuje između 20. i 40. godine života, rjeđe u muškaraca nego u žena i češće na europskom sjeveru nego na jugu. Smatra se da nastaje u osoba s nasljednom sklonosti za bolest, ali djelovanjem nekog vanjskog čimbenika, najčešće virusne zaraze.

Sam izraz sclerosis multiplex mogao bi se prevesti kao mnogostruko (mnogovrsno) stvrdnjavanje ili višežarišno otvrdnuće tkiva ili organa. Bolest se razlikuje od osobe do osobe pa čak i u istoj osobi u različitim razdobljima bolesti. Zato njezino liječenje nije isto u svakog bolesnika. Bolest se ne može izliječiti, ali se može liječiti. Razlikuje se liječenje pogoršanja bolesti te dugotrajni tretman usporavanja napredovanja bolesti i liječenje simptoma.

Multipla se skleroza potvrđuje magnetnom rezonancijom mozga i vratne kralježnice, nalazom likvora (moždane tekućine) i vidnoga evociranog potencijala. Ti se pokazatelji nazivaju parakliničkim mjerilima.
U početnoj fazi bolesti najčešći je simptom slabljenje vida na jednom oku, popraćeno bolom pri pokretanju oka.

Često se kao prvi znakovi multiple skleroze pojavljuju poremećaji osjeta kao što su trnjenje ili gubitak osjeta u pojedinim dijelovima tijela.
Isto tako zna se pojaviti poremećaj ravnoteže tijela koje se očituje u nestabilnosti hoda i stajanju. To su simptomi vezani uz mali mozak. Kod osoba s pojavom multiple skleroze rani simptom je i motorička slabost jednog ili više udova.

Nazivamo ih parezama (djelomična nemogućnost izvođenja voljnih pokreta; paraliza u manjem stupnju). Pareza zahvaća jedan ud, ruku ili nogu.

Ako zahvaća oba ekstremiteta na jednoj strani tijela, onda se naziva hemiparezom (djelomična kljenut, neposluh jedne strane).

Paraparezom nazivamo slabost u donjim udovima tijela, a tetraparezom motoričku slabost svih četiriju ekstremiteta. Kod nekih bolesnika prvi simptomi bolesti su znakovi oštećenja moždanog debla.

Mnogi oboljeli imaju i smetnje spoznajnih funkcija koje utječu na sposobnost razmišljanja, zaključivanja, pamćenja i koncentracije. Međutim, samo kod 5-10 posto takvih pacijenata te su smetnje tako teške da im značajno ometaju svakodnevne aktivnosti.

Lijekovi poboljšavaju kvalitetu života kod osoba koje imaju ovu bolest. Dobro je da se ta bolest na vrijeme otkrije kako bi se lijekovima spriječila degenerativna faza bolesti, kad su mogućnosti liječenja prilično ograničene.

Lijekovi za multiplu sklerozu dijele se na one koji se uzimaju u akutnoj fazi bolesti i one koji se daju kad je svladana akutna faza da bi se spriječila degenerativna faza bolesti.

U zadnje vrijeme pojavljuju se razni iscjelitelji. Pacijenti dižu kredite i idu takvima, ali se istroše, a ne izliječe i ponovno dolaze svom liječniku! Čuvajte se toga, tko uzima mnogo novca za liječenje, tu nema liječenja.

Osim lijekova koje propiše liječnik, uz dogovor s liječnikom, preporučujem sljedeće.

Kura s alojom. Četveromjesečna kura s aloja verom ili Millerovom alojom pokazala je dobre rezultate. Millerova aloja je najbolja, dvadeset puta je jača od aloje vere.

Ne koristi mnogo ona koja se kupi punjena u boce, nego se mora napraviti od svježe aloje, a listovi moraju biti stari najmanje šest godina.

Kura za prva dva mjeseca
a) Ujutro pola sata prije doručka, natašte i popodne piti po pola decilitra soka od aloje. Alojini listovi se uberu i stave u hladnjak najmanje pet dana na temperaturu od oko tri stupnja. Tada aloja dobije sve svoje ljekovite tvari. Izvadite iz hladnjaka, odrežite na listu samo bodljike, sitno je sasijecite i izmiksajte. U pola decilitra alojina soka dodajte još toliko svježe isprešanoga jabučnog soka, promiješajte dobro i popijte.

b) Na dan popijte šest tableta matične mliječi s čajem od koprive i listova breze. (Matična se mliječ ovdje uzima samo u tabletama.) Najbolje je popiti kod prve tri tablete, za svaku tabletu, po šalicu koprive, a kod druge tri tablete po šalicu čaja od breze.

c) Na dan tri tablete ginka sa šalicom čaja od imele.

Nakon dva mjeseca kure smanji se količina navedenih pripravaka kako slijedi
a) Samo ujutro pola decilitra soka aloje dodavši isto toliko svježe isprešanog soka jabuke.
b) Na dan tri tablete matične mliječi s čajem od koprive i listova breze.
c) Na dan dvije tablete ginka sa šalicom čaja od imele.
Vrlo je važno da se za ove kure redovito uzimaju svi navedeni pripravci. Nastojte ne propustiti ni jedan dan. Posavjetujte se sa svojim liječnikom i recite mu da kanite tako uzimati aloju, matičnu mliječ, ginko i čaj od koprive, breze i imele. Poslije ove kure mora nastupiti stanka od šest mjeseci, a onda se kura po potrebi može ponoviti. Mnogima je ova terapija pomogla.

Prije nekoliko godina došla mi je u Njemačku devetnaestogodišnja djevojka iz Toronta. Upravo su joj bili otkrili početak multiple skleroze. Bila je sva očajna. Predložio sam joj ovu terapiju, iz Amerike je mogla dobiti Millerovu aloju koliko je željela. Nakon kure od četiri mjeseca, nije uzimala nikakve druge lijekove, otišla je specijalistu na pregled i ustanovili su da bolesti više nema. Danas je zdrava i vesela.

Oni koji se ne uspiju riješiti bolesti, mogu ublažavati njezine posljedice.

Čest vanjski znak multiple skleroze jest spasticitet— stanje u kojem se mišići suprotnih funkcija istodobno stežu ili opuštaju, a nastaje zbog povećane mišićne napetosti. Za to je važno svakodnevno kretanje: lagani sport, hodanje, plivanje, vožnja sobnoga ili pravog bicikla i slično.

Malaksalost je jedan od najčešćih simptoma koji uvelike otežava svakodnevne aktivnosti oboljelih. Simptomi se pogoršavaju u stresnim ili frustriraj učim situacijama. Protiv malaksalosti važni su odmor, san i promjena načina života. Preporučujem i sljedeći recept: ogulite osam češnjaka, u sokovniku od toga napravite sok, a smljeveni ostatak dodajte tom soku, napravite svježi sok od dviju naranči i jednoga limuna te žlicu kaduljina meda. Sve dobro izmiješajte i popijte samo prije spavanja. Činite to u vrijeme gornje četveromjesečne terapije. Pripremite uvijek pred samo pijenje!

Za vrijeme šestomjesečne stanke od aloje, preporučujem da se svaki dan popije po tri šalice čaja od breze, dvije šalice čaja od imele, svježe isprešani sok od pola ananasa i pojede jedna manja papaja.
Mnogi se pacijenti žale na bolove. Osim lijekova, bol se uspješno otklanja i akupunkturom.

Podrhtavanje ili mimovoljno drhtanje pojedinih udova ili cijeloga tijela. Ljekoviti sastojci aloje, koja je navedena gore, ublažavaju bolove i drhtanje. Osim toga, preporučujem da se tijekom dana popije i šalicu čaja vražje kandže (Harpagophyti procumbentis radix). Navečer se u šalicu hladne vode stavi 1 mala žlica gomolja vražje kandže i ostavi se preko noći 12 sati. Sutradan se podgrije (ne smije se kuhati), procijedi i popije tijekom dana. Pije se toplo i na gutljaje.
U liječenju simptoma korisni su lijekovi i postupci koji smanjuju spasticitet (lijekovi, pripravci, fizikalna terapija, razna mehanička pomagala za vježbanje ruku ili nogu), ublažavaju umor i malaksalost (polivitamini, pravilna prehrana i način života), smanjuju drhtanje, bol, poboljšavaju raspoloženje i pomažu reguliranju smetnji mokrenja i stolice.
Za reguliranje stolice preporučujem da se navečer u čašu vode stavi 5 suhih šljiva i 3 suhe smokve.

Ujutro se šljive i smokve pojedu, a nakon toga se popije preostala voda. Osjetljive osobe koje bi dobile proljev neka ne uzimaju smokve i šljive.
U svakom slučaju uz medikamentnu terapiju nužna je i fizikalna terapija koja uz stručno vodstvo može dovesti do znatnog poboljšanja pacijentova stanja.

Prehrana. Vrlo je važno kod ove bolesti da se jede više biljnih masti i bjelančevina, dosta svježega voća i povrća, zelene salate, riže i plave ribe.

Za jačanje mišića najdjelotvorniji su: kuhana jaja, sve mahunarke, krumpir, kupus, mliječni proizvodi, bijelo meso peradi bez kože, zobene pahuljice, đumbir, mršava govedina, soja, trešnje i sok od trešanja.

Uz to preporučujem da se često jede ananasa, avokada (šećerni bolesnici ga ne smiju jesti), papaje, manga, oraha i lješnjaka.


Preneseno iz Ljekaruše patera J. Marčinkovića
Pripremio i prenio Lakky, 31.01.2012.
Kontakt mail: lakky63@gmail.com
avatar
lakky
Admin

Broj postova : 534
Location : Zagreb
Registration date : 10.04.2008

Korisnički profil http://www.clakic.page.tl/

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.