Pretraľnik
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Tugonica on your social bookmarking website
Navigation
 Portal
 Index
 Članstvo
 Profil
 FAQ
 Pretražnik
Affiliates
free forum

NEUROBORELIOZA ILI LAJMSKA BOLEST

Go down

NEUROBORELIOZA ILI LAJMSKA BOLEST

Postaj  lakky on pet 22 stu - 8:48

NEUROBORELIOZA ILI LAJMSKA BOLEST.
KAKO JE LIJEČITI NA PRIRODAN NAČIN…


Autor: Vedran Hasanagic M.D.
Preneseno sa sajta: www.prirodnamedicina.com
Prenio: Lakky, 22.11.2013
Kontakt mail: lakky63@gmail.com


Neuroborelioza ili Lajmska bolest /Lyme disease/  je baterijska infekcija krvi izazvana Borelia bakterijom /Borrelia burgdorferi/ koja se dobiva ujedom krpelja.
Treba napomenuti da neće svaki ujed krpelja izazvati ovu infekciju.

Što se dešava poslije ujeda krpelja?
Po nekad se pojavi malo crvenila oko mjesta ujeda koje počne da otječe. Ako dođe do otoka, možete biti sigurni da je došlo do infekcije. Kod nekih osoba neće doći do otjecanja, te je teško utvrditi da li je osoba zaražena Borelia bakterijom ili ne.
Ako vas je ujeo krpelj, preporučuje se analiza krvi koja ce pokazati antitijela na borelija bakteriju ako je došlo do infekcije.
Simptomi su otjecanje mjesta ujeda, osip po koži, formiranje prišteva koji mogu da pucaju. Kako se infekcija širi tako se i simptomi pojačavaju. Dolazi do bola u zglobovima, ili simptoma sličnih prehladi.
Ako se infekcija zapusti bakterija počne da otpusta toksine koji se gomilaju u krvi i može doći do gubitka memorije, nesanice, aritmije srca, problema sa vidom, nesvjestice, pa čak i meningitisa. Postoji i podatak da je Neuroborelioza ili Lajmska bolest povezana i sa Alzehajmerovom bolesti.

Netretirana bolest ce dovesti do gubitka pokretljivosti i drugih neuroloških problema.
Postoji nekoliko jednostavnih načina da se umanje ili eliminiraju simptomi, i širenje neuroborelioze.
Kao prvu pomoć u ranom stadiju infekcije može se koristiti nefiltrirani pravi domaći jabučni ocat. Posebno je pogodan onaj od neprskanih poludivljih (starinskih) sorti jabuka.
Pomiješajte jednu jušnu žlicu jabučnog octa sa 2 dl vode koja ima sobnu temperaturu, ili je ugrijana. Može se zasladiti sa malo meda da bi se poboljšao okus. Uzimajte ovaj napitak 3 puta dnevno prije jela. U početnom stadiju ovaj napitak je uglavnom dovoljan za eliminiranje infekcije.
Za poodmakle infekcije zajedno sa napitkom od nefiltriranog domaćeg jabučnog octa mogu se koristiti i E-Kapi. E-Kapi su dizajnirane i reklamirane kao sredstvo za eliminiranje infekcija urinarnog trakta, ali su efikasne i protiv neuroborelioze. Postoji nekoliko verzija E-Kapi na tržištima širom svijeta. Regularne E-Kapi uz jabučni ocat će pomoći protiv lajmske bolesti, ali ako možete nabaviti E-Kapi NANO verziju, oporavak ce biti brži i eliminiranje bakterije efektnije.

Sastav aktivnih medicinskih supstanci E-Kapi i E-Kapi NANO je identičan, ali je NANO verzija pripremljena patentiranom nano tehnologijum u NanoEssential laboratoriji u Torontu (Kanada) i ljekovote molekule biljnih ekstrakata su razbijeni u nano djeliće koji su velicine 1-300 nanometera, što je 200 do 4000 puta manje od crvenog krvnog zrnca. Ovako pripremljene E-Kapi počinju da ulaze u krvotok kroz ćelije organizma već u ustima i dok se slijevaju niz grlo do stomaka, te se posebno preporučuju kod lajmske bolesti. Ako NANO verziju niste u mogućnosti nabaviti u vašem kraju, možete koristiti regularne E-Kapi ali je potrebna veća količina za isti efekt i simptomi će početi nestajati sporije.

Uz bilo koju verziju E-Kapi preporučuje se i ranije navedeni napitak od pravog domaćeg nefiltriranog jabučnog octa koji pojačava djelovanje, a on sam ima antibakterijsko djelovanje.

Informacije o E-Kapima mogu se naći na http://ekapi.info, ili http://nano-essentials.com
avatar
lakky
Admin

Broj postova : 534
Location : Zagreb
Registration date : 10.04.2008

Korisnički profil http://www.clakic.page.tl/

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.