Pretraľnik
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Tugonica on your social bookmarking website
Navigation
 Portal
 Index
 Članstvo
 Profil
 FAQ
 Pretražnik
Affiliates
free forum

SODA BIKARBONA - HUMANI KALGONAT

Go down

SODA BIKARBONA - HUMANI KALGONAT

Postaj  lakky on čet 16 sij - 8:53

HUMANI KALGONAT - SODA BIKARBONA


Biti zdrav, biti srećan, biti mlad je večita tema, koja zaokuplja svaku osobu na planeti zemlji.
Zbog siline zatrovanosti životnog okruženja i ljudskoga tela, danas su sve prisutnije bolesti i patnje čoveka, koje nekada čovek nije mogao ni zamisliti. Zbog velikog materijalnog raslojavanja, sve većeg siromaštva, savremene metode su za mnoge nedostižne.

Cilj koji je human, istinit i naučno potkovan, jeste omogućiti svakoj osobi na svetu, kako da poboljša, stekne i održi svoje zdravlje, sa postupcima koji su svakom dostupni, bez obzira na materijalni status, i u kom delu planete živi i radi.

Metodološkim istraživanjima naučno stručne literature, dobijena su saznanja, koja svako može da primeni i primenjuje, kako bi u životu bio zdraviji, mlađi, srećniji...

Rezultati potvrđuju da je telo čoveka preko 85% tečnost, i u celosti slabo bazna sredina. Savremena ishrana i savremeni način života, koji su suprotni potrebi prirode, baznost ljudskoga tela umanjuju i zakiseljavaju, što doprinosi nastanku i najtežih bolesti.

Danas, na početku XXI veka, savremen čovek, zbog svoga neznanja i htenja, upotrebljava hranu, koja tokom metaboličkih procesa u čovečijem organizmu daje kisele produkte, koji su otrov za ljudski organizam.

Krajem XX i početkom XXI veka, 95% svetskog stanovništva pati od prekiseljavanja organizma.
Krv čoveka se sastoji od 80% baznih i 20% kiselih materija. Tako ljudsko telo održava homeostazu sa Ph telesne srednine od 7,4.  Opseg Ph telesne tečnosti se kreće od 7,36-7,46, a život je moguć i u Ph opsegu od 6,8-7,8.

Za optimalno zdravlje i održavanje homeostaze ljudskoga tela, ishrana treba da bude 80% bazna.
Kiselina je kiselina, bila ona voćna ili mlečna. Svaka kiselina ili vrenje imaju svoje štetne posledice. Zato i sama Biblija, sve što je prevrelo naziva nečistim i jevrejima, i u Starom zavetu zabranjuje da ga upotrebljavaju.

Savremena hrana tokom metabolizma telesnu sredinu čini kiselom, telu oduzima kalcijum i druge bazne materije.

Zbog kiselosti tela kalcijum se oduzima zubima, kostima, kičmi, zglobovima, nervima. Radi toga opada imunitet, telo truli i nastaju tumori, jer im pogoduje kiselost.

Kisele materije čovečije telo teži da izbaci, pa najviše trpe organi koji obavljaju tu funkciju, prevashodno jetra i bubrezi.

Otpadne materije se talože svugde u čovečijem telu, te oblažu, pune šlajmom, zakrečavaju, začepljuju, zamašćuju i opterećuju čovečije organe. Kiseline u zglobovima i mišićima formiraju male kristale.

Paraziti, bakterije, virusi, gljivice napadaju ljudsko telo zbog kisele (trule) sredine, koja im pogoduje kao stanište, dok alkalna sredina čini suprotno.

Kiselost razara organizam. Zamor je njena početna, a rak završna manifestacija.    
Savremena civilizacija je dovela do toga, da je skoro svaki današnji čovek prihvatio i primenjuje zapadno-evropsku, materijalističku filozofiju življenja, gde je profit osnovno merilo.

Samo na defektnoj ekonomiji se može ostvariti profit. Kada bi svaki čovjek ili svaka porodica posedovali nezavistan izvor svoje ishrane moćnici bi uskoro ostali bez profita, a to je nešto što oni ne žele.

Radi toga je za profitere od vitalnog interesa, da se skrivaju i sakriju, neprofitne mogućnosti u poboljšanju zdravlja i svekolike sreće.

Svakodnevno preventivno (i terapijsko) konzumiranje sode bikarbone predstavlja neprocenjiv doprinos, za održavanje celokupne vitalnosti organizma  i dobrog zdravlja.

Terapija sodom bikarbonom može se provoditi oralno (preko usta), preko  aerosola, intravenski ili preko katetera, da bi se moglo direktno djelovati na rak. Takva terapija može biti efikasna u liječenju mnogih tumora.

Uzrok raka nije genetski, već gljivica Candida Albicans.  Prof. dr sci. med. Tulio Simoncini.
Većina tumora je bela... Ako uđete u telo i dođete do organa zahvaćenog rakom, možete videti da su sve kvržice uvek bele. Uvek je belo. Belo kao  CANDIDA ALBICANS.

Candida Albicans na latinskom znači „Svetleće belo“. Trebalo bi naglasiti da prisustvo gljivice u tumorima nije ništa novo u medicinskom svetu. Službena onkologija smatra da je razlog te prisutnosti oportunistička priroda gljivice, koja ih vodi da grade kolonije, gde god nađu pogodnu sredinu, i gde god se uspeju naseliti.

Primer:  Spore gljivice cordiceps su infiltrirale telo i um ovoga mrava. Čim su ga ostali radnici otkrili, mrav se odbacuje i odnosi vrlo daleko, što dalje od kolonije. To se čini ekstremnim, ali ovo je razlog što je to učinjeno. Nakon izvesnog vremena pupujuće telo  gljivice Cordicepsa izrasta iz glave mrava. Može proći tri nedelje da izraste, i tada će smrtonosne spore Cordicepsa prsnuti iz vrška. Tada bi svaki mrav u blizini bio u ozbiljnoj smrtnoj opasnosti. Gljivica je tako viruletna, da može izbrisati čitave kolonije mrava. I mravi nisu jedine žrtve ovog ubice. Vidljivo je da je prisutnost gljivice uzrokovala smrt mrava, a nije smrt mrava uzrokovala prisutnost gljivice.

Gljivica jeste opasni ubica. Kod smanjenog imuniteta i zagađenosti organizma, candida prožima organizam, a u vreme bolesti organizma, ona ima svoju najveću ekspanziju.

Candida ulazi u organizam, uzrokuje rak, uništava organizam i onda explodira svuda.

Candida Albicans je poznata gljivica, pogotovu ženama koje ponekad doživljavaju infekciju u njihovim polnim organima.

Vagina je mišićni kanal koji vodi do materice. Toplina i vlaga ovog organa stvaraju idealnu okolinu za razvoj mikroorganizama.

Obično imuni sistem drži pod kontrolom gljivice i ne dopuštaju im da obrazuju kolonije bilo gde u telu. Kad god belo krvno zrnce prepozna gljivicu u krvotoku, smesta je napada i odmah uništava.

Kada odbrambeni sistem tela oslabi, što se može dogoditi iz raznih razloga, Candida može zaobići imuni sistem i formirati trajnu koloniju bilo gde u telu.

Imamo površne kandidioze, koje se gljivice hvataju na epitel, kao uobičajene kandidioze u orofaringealnoj šupljini, u vagini i td.

Postoje i duboke kandidioze, kod koga je kandida mimo imunog sistema uspela pustiti koren unutar organizma, u jednom organu.

U trenutku kada gljivica uđe u kolektivno tkivo, u unutrašnji deo organizma, što se zove intimna kandidioza, provocira imunosnu reakciju ćelijskog tipa, koja rezultira formacijom tumora.

Znači, tumor je rezultar gljivične infekcije u sadejstvu sa staničnom imunom reakcijom koju pokreće organizam.

Rast tumora je očajnička reakcija organizma u poslednjem pokušaju da odbaci uljeza.

Metastaze nisu kancerogene ćelije, kojima primarni tumor započinje tumore negde drugdje, nego male kolonije gljivica koje neopaženo upadaju u krvotok nakon biopsije ili operacije primarnog tumora.

Ove odbegle gljivice se smeštaju u novoj okolini i spremaju iskoristiti oslabljeni organizam, kako bi što pre osnovale svoju sopstvenu koloniju.

Jednom kad započne ova propagacija, postaje neophodno povratiti  imuni sistem čoveka, do najveće moguće snage.

NaHCO3, tj soda bikarbona je najsnažnije sredstvo protiv gljivica. One se ne mogu prilagoditi sodi, jer soda nije kompleksna supstanca. Zato su danas lekovi protiv gljivica nedelotvorni, jer se gljivice mogu prilagoditi za 3-4 dana.

Kad se propiše lek protiv gljivica, lek može ubiti prvi sloj gljivica, ali drugi, treći sloj se privikne i on konzumira lek, hemoterapiju... sve.

Drevne hinduističke, egipatske knjige medicine prepisivale su sodu bikarbonu protiv raka.
Alkali snažne snage bi trebali biti korišteni kod bolesti koje dolaze od anile, slesme, medasa, kanceroznog rasta i drugih bolesti koje je vrlo teško lečiti. Ova je knjiga starija od 1000 godina.

Soda bikarbona je efikasna, ako možete staviti sodu bikarbonu u dodir sa rakom. Koristi se 5% rastvor sode bikarbone.

Soda bikarbona uveliko povećava baznost organizma, što dostavlja ćelijama raka više kiseonika, nego što one mogu podneti. Činjenica je, da ćelije raka ne mogu preživeti u uslovima visoke koncentracije kiseonika u krvi.
Organ, kome se lako pristupiti sa sodom bikarbonom je materica.

U listopadu 2007 godine su mi dijagnostikovali cervikalnu displaziju grlića materice. Oko 27-28 prosinca sam saznala da imam mikroinvazivni karcinom grlića materice, koji se mogao proširiti u drugim delovima moga tela.

Silviji su rekli da smesta mora ukloniti matericu, pre nego što se rak proširi na druge delove tela.
Nakon užurbane potrage po literaturi i svih dobronamernih saveta, odlučila sam se za terapiju dr Simoncinija. Odmah sam otišla kupiti sode bikarbone i počela sam s ispiranjima. Trajali su sat vremena, 15 minuta za svaki položaj tijela, rotiranje tijela na jednu stranu i onda licem prema tlu, i td. I nakon manje od dva mjeseca, recimo 7 tjedana otišla sam na pregled, koji je bio potpuno negativan.
Od tada Silvija je otišla na još 5 pregleda, koji su svi bili negativni.

Ne mogu se svi tumori izlečiti s jednakim uspehom. Kosti recimo ne dobijaju skoro ništa krvi, i tečko im je dopremiti zahtevane količine sode bikarbone. No u nekim slučajevima se mogu primeniti različite tehnike...

Candida albicans je gljivica, koja je u određenim količinama prisutna u svakome od nas. Candida raste u crevnoj flori svih ljudi i njen je sastavni deo. Ova gljivica takođe živi u ustima, grlu i polnim organima većine ljudi.

Organizam zdravog čovjeka drži količinu candide pod kontrolom, ali ako zbog nekih razloga imunitet padne i gljivica se razmnoži, može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.
Na žalost, mnoštvo uzroka u našem modernom životu pogoduje rastu candide.

Stres, prekomerna upotreba antibiotika, nezdrava ishrana, sredstva protiv kontracepcije sve to utiče na rast candide u organizmu, koja uzrokuje brojne probleme.

Gljivice, posebno candida, žive i razmnožavaju se na takav način, da se hrane telom svog domaćina.

Zbog toga osobe, koje boluju od hroničnog umora, koji u većini slučajevima nastaje zbog rasta candide, užasno se osećaju, kako fizički, tako i psihički. (dr. Mike Lambert).

Dr Tulio Simoncini je shvatio, da mora postojati povezanost između svih vrsta raka, bez obzira na to, gde u telu da se nalazi. Zaključio je da formiranje ćelija raka nije greška u radu organizma, nego zaštitna reakcija organizma na invaziju candide.                             .

U zdravom organizmu, imuni sistem drži nivo candide pod kontrolom. Kada je rad imuniteta oslabljen ili poremećen, candida dobiva priliku da se širi i stvara svoje "kolonije".

Na kraju, candida počinje napadati unutrašnje organe, i imuni sistem je prisiljen da reaguje na ovu opasnost na drukčiji način.                                            .

Način obrane podrazumeva izgradnju obrambene zaštite uz pomoć spostvenih ćelija, koje zovemo rak, kako bi se sprečila dalja invazija candide na organ.                                  

Dalje širenje raka je takođe uzrokovano pravim uzročnikom tumora, to jest candidom.

Pravi uzročnik raka, kao i drugih bolesti, je oslabljeni imunitet. Kada imunitet funkcioniše pravilno, odmah rešava problem, pre nego li situacija izađe izvan kontrole.

U ovom slučaju, zdravi imunitet drži nivo candide u organizmu pod kontrolom, sprečavajući njeno dalje širenje.                               .

Obični lekovi protiv gljivica ne funkcionišu, jer candida brzo mutira, da bi se odbranila, čak se i počinje hraniti lekom, koji je bio namenjen da je ubije.                                .

Za razliku od drugih lekova, candida se ne može prilagoditi sodi bikarboni.

Drevni Egipćani također su znali za djelovanje anti gljivičnih lekova, a u Indijskoj literaturi za liječenje raka preporučuju se lijekovi sa snažnim baznim svojstvima, poput sode bikarbone.

Simptomi prekomjernog rasta candide u organizmu: Hronične gljivične infekcije sa simptomima svraba, pečenja i pojačanog iscedka iz polni organa. Stomačni simptomi kao što su sindrom iritabilnog kolona, nadutost i gasovi, grčevi, dijareja, opstipacija i žgaravica.

Alergija, kijanje, začepljenje nosa, hronični iscedak iz nosne šupljine, čest kašalj, grlobolja, prehlada, astma, alergija na hranu, hronični umor, simptomi nervnog sistema kao što su anksioznost, depresija, iritabilnost, slabo pamćenje i slaba koncentracija.

Problemi sa menstrualnim ciklusom, kožni osipi... mogu biti simptomi prekomernog rasta candide u organizmu.                                    .

Rastu candide pogoduje: Lečenje antibioticima, oslabljeni imunološki sistem, upotreba kontraceptiva ili hormonske dopunske terapije, ishrana bogata rafiniranim šećerom, trudnoća, dijabetes.
Konvencionalne metode lečenja raka okvirno koštaju 100 000 $. Uspešnost je često upitna.

Alternativa je znak mudrosti. Mudre metode koštaju puno manje, dok je njihova uspešnost neprocenjivo veća.                           .

Kod karcinoma želuca, crijeva, rektuma i usne šupljine: Uzimati jednu čajnu žlicu sode bikarbone ujutro i jednu uveče sa čašom vode, tokom jednog meseca.
Nakon toga rak bi trebao nestati.                                   .
U većini slučajeva, terapija Dr Simoncinija zahteva lekarsku pomoć, u obliku injekcija ili intravenske terapija.                       .

Dr. Jim Kelmun je lekar konvencionalne medicine. Međutim, imao je svoj poseban recept za lečenje raka, koji je delio ljudima, obolelim od raka, puštenim kući na umiranje.
Za čudo, većina njih su ozdravili od raka i živeli još dugi niz godina.                                    
Sama ideja o mešanju sode bikarbone sa javorovim sirupom može se činiti smešnom i paradoksalnom, pošto se ćelije raka hrane šećerom. Međutim, u ovom slučaju, šećer deluje na drugačiji način. Ćelije raka ne uspevaju iskoristiti šećer za rast, pošto ih soda bikarbona odmah ubije. U ovom slučaju, javorovi sirup deluje na takav način, da povećava nivo šećera u krvi, da bih ubrizgao sodu direktno u ćelije. Pretpostavlja se, da terapija sa sodom bikarbonom i javorovim sirupom deluje poput hemoterapije, ubijajući ćelije raka, ali bez ikakve štete za organizam.                           .
Prema svedočanstvima brojnih izlečenih, alternativne terapije su jednostavne, efikasne i mogu se kombinovati sa drugim prirodnim načinima lečenja.
Terapija bi se trebala primenjivati pod nadzorom alternativnog lekara.
Postupak: Promešati jedan deo sode bikarbone sa tri dela javorovog sirupa, zagreavati i mešati na vrlo laganoj vatri 10 minuta, uzimati 3 čajne kačike dnevno tokom 1-2 meseca. Tokom ove terapije (i kasnije, to jest stalno) izbegavati meso, šećer i belo brašno.

Sodu bikarbonu možemo iskoristiti i na sledeći način: Ako povrće i voće operemo vodom u kojoj smo rastvorili malo sode bikarbone, bolje će se oprati, a isperu se običnom vodom.

Ako na dno kante za smeće sipamo malo sode bikarbone, pa onda stavimo kesu, ona će upiti neprijatne mirise.

Beli veš će se bolje otkuvati ako ga pre ubacivanja u mašinu potopite u rastvor sode bikarbone.

Ako u frižideru držimo posudicu sa sodom bikarbonom, i povremeno je promešamo, neće biti neprijatnih mirisa, a sodu menjati na svaka dva meseca.

Soda odlično uklanja mirise mačaka, kada na dno kutije stavimo sodu bikarbonu pa preko sipamo pesak za mačke (posip) u tri puta većoj količini.

Kada se jednom mesečno sipa soda bikarbona u mašinu za veš i pustite je da odradi jedan ciklus, ukloniće se kamenac.

Soda bikarbona je najbolji prirodni izbeljivač zuba, uklanja neugodan miris iz cipela i patika tako što se pospe sodom bikarbonom iznutra.

Umesto soli za kupanje, u vodu dodajmo pola šoljice sode bikarbone i koža će nam biti meka.

Da bi izlečili osip od dečijih pelena, u vodu u kojoj kupate bebu dodajte malo sode bikarbone... kiselinu u želucu otkloniće malo sode i vode, ispiranje usta vodom sa umešanom sodom bikarbonom je odlično kod afti, otvorenih ranica i čireva...

Soda bikarbona pomaže kod urinarne infekcije. Jedna četvrtina kasicice sode bikarbone pomeša se otprilike sa dve litre vode i pije svakodnevno, kroz nekoliko dana. Soda bikarbona čini sredinu u mokraćnoj bešici više baznom, što bakterijama smanjuje mogućnost širenja.

Soda bikarbona je poznata od davnina kao lek za osobe koje imaju problem sa prteranim lučenjem želudčane kiseline. Telu pomaže na taj način što smanjuje višak kiseline koja uzrokuje bol u želucu.

Takođe, taj višak kiseline u mišićima uzrokuje osjećaj umora. Soda bikarbona korisna je i za čišćenje zuba i piling lica...

Soda bikarbona je calgon. Calgon sprečava kvar na veš mašini. On ne samo da neutrališe kamenac u vodi već sprečava njegovo taloženje u startu. Preporučuje se njegovo korišćenje pri svakom pranju jer se time eliminiše mogućnost njegovog stvaranja i taloženja u veš mašini.

Tvrda voda znači da ona sadrži visok nivo kalcijuma, magnezijuma i drugih rastvorljivih minerala.

Tvrda voda ima moć da umanjuje sposobnost čišćenja organizma i uzrokuje stvaranje mineralnih ostataka, što je poznato kao kamenac.

Veoma je važno imati u vidu da proces stvaranja kamenca u veš mašini (i našem telu),  počinje prvom upotrebom tvrde vode.

Zaključiti možemo, da su čoveku u 95% slučajeva mnogo važnije materijalne stvari i druge osobe, nego on sebi sam. Ukoliko čovek ne promeni odnos, prema sebi samome, postavlja se pitanje: Da li će ga biti?

Ako soda bikarbona deluje tako, što štiti sve vitalne organe veš mašine od taloženja kamenca, zašto je onda i Ja ne bih svakodnevno koristio, da bi zaštitila moje vitalne organe od taloženja kamenca, od narušavanja moje telesne homeostaze, od Candie Albicans, od bilo kog oblika tumora ...

Soda bikarbona, uistinu jeste humani kalgonat.

Ja sam po svim kriterijumima zvanične medicine zdrav, ali svakodnevno, već godinama, iz preventivno-terapijskih razloga, popijem oko 3 litre zdrave tečnosti (voda i čaj), a od toga 1,5 litara vode (Nobel) sa 1kk rastvorene sode bikarbone.  Heidi Stoya Kalinich promoterka ishrane budućnosti Toronto, Kanada

Rad je prezentovan i publikovan na II MEĐUNARODNOM KONGRESU ISHRANE BUDUĆNOSTI, u Zborniku Radova I Sažetaka Radova, Titel, 31.08.-1.9.2012. str.169-170, ISBN 978-86-915909-0-1

Preneseno sa: www.ishrana-buducnosti.com
Prenio: Lakky, 16.01.2014.
Kontakt mail: lakky63@gmail.com
avatar
lakky
Admin

Broj postova : 534
Location : Zagreb
Registration date : 10.04.2008

Korisnički profil http://www.clakic.page.tl/

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.