Pretraľnik
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Tugonica on your social bookmarking website
Navigation
 Portal
 Index
 Članstvo
 Profil
 FAQ
 Pretražnik
Affiliates
free forum

MAGNETNA TERAPIJA

Go down

MAGNETNA TERAPIJA

Postaj  lakky on čet 23 sij - 22:45

MAGNETNA TERAPIJA
Čitav je naš život povezan s vodom: sami se od nje sastojimo, susrećemo se s njom na svakom koraku, ali još uvijek o njoj znamo premalo, pa je rečeno: "Voda je najstarija od svih tajni i uvijek fizičare i kemičare odvede u slijepu ulicu!"

U mnogim su laboratorijima potvrđene fizičko-kemijske i biološke osobini vode obrađene magnetnim poljem, ultrazvukom, električnim poljem, degazaci jom, zamrzivanjem i odleđivanjem. Te se promjene prije svega svode na one najzanimljivije: na aktiviranje vode. No ostaju dva neugodna trenutka: nepot punost reprodukcije opita i nedovoljna teorijska osnovanost hipoteza o uzrocima promjena osobina vode.
S obzirom na trenutačne okolnosti, poglavito zbog njih praksa ne smije čekati da teoretičari argumentiraju uzroke.

Magnetiziranjem voda poprima zanimljive osobine: polje navodnjeno takvom vodom daje prinose za 15 - 20% veće od standardnih. Beton pomiješan s magnetiziranom vodom dobiva povećanu čvrstoću i otpornost na niske temperature. Magnetizirana voda skida talog s parnih kotlova, a posebice utječe na čovjeka.

Memorija magnetizirane vode nije duga: djelovanje polja ona pamti otprilike 24 sata. Predmnijeva se da je njeno ljekovito djelovanje povezano s povećanom propusnosti bioloških membrana i s baktericidnim karakteristikama.

Ona pomaže biljkama da bolje apsorbiraju hranjive supstance iz tla, a u čovjeku čisti krvne sudove od stranih spojeva. Stoga bi njena pomoć mogla biti neprocjenjiva kod tjelesnih vježbi, jer bi znatno povećala njihovu uspješnost.

Nepostojanost svojstava i memorije magnetizirane vode tumači se različitim geografskim točkama u kojima naša obična voda ima najrazličitije primjese od kojih zavisi stupanj magnetiziranosti. No sama činjenica kako ta voda ima ljekoviti utjecaj jest nepobitna.

Potrebno je da obična voda u optimalnom sustavu pravila presiječe energetske linije magneta i tijekom 24 sata postane "živom vodom". Optimalni je režim dovoljno jak mlaz vode iz pipe, prosječan napon polja, temperatura uobičajenog spektra (od najhladnije do vrele).

Od davnina je poznato da su najbolje livade, planinske, natopljene upravo odmrznutom vodom. A baš na njima raste cvijeće jarkih boja i najgušća i najsočnija trava. Krave napajane odmrznutom vodom daju rekordne količine mlijeka, kokoši nose više jaja.

Nakon duge zime vodu koja izbija ispod snijega žedno piju vrapci i vrane, jeleni i konji, psi i mačke.

Agronomi su zasijali dvije jednake parcele: jednu sjemenom pšenice lošije kakvoće i drugu istim takvim sjemenom, samo su na dan zasijavanja ovu drugu navodnjavali sat i po odmrznutom vodom. Sa svakog hektara prve parcele dobilo se 11, a s druge 18,3 metričke cente pšenice.

Laboratorijska su ispitivanja pokazala da se odmrznuta voda razlikuje od obične prije svega svojom strukturom, koja sliči molekularnoj strukturi leda. Sličnu strukturu ima i voda povezana sa staničnom protoplazmom našeg organizma. Voda uredne strukture aktivno učestvuje u bioenergijskim procesima stanica. Moguće je da odmrznuta voda ne povećava samo fizičke resurse organizma, nego i spriječava smanjenje količine vode u stanicama, što je u neposrednoj vezi s procesima starenja.

Nije li u tome tajna dugovječnosti gorštaka koji trajno piju vodu koja se slijeva s otopljenih ledenjaka i planinskih snijegova?

No i nama koji živimo u srednjem pojasu na raspolaganju je hladionik. On nam pomaže da dovoljnu količinu leda dobijemo i u najvrelijim danima. Iskustvo je pokazalo da je vodu bolje odmrzavati u čvrsto zatvorenoj posudi i zagrijati je do sobne temperature, znajući kako memorija svježe odmrznute vode brzo jenjava: za 12 se sati njena biološka aktivnost smanjuje oprilike za polovicu, približno istom brzinom kojom pada i aktivnost magnetizirane vode.

Najveći je magnet naša Zemlja. Promjene u njenom magnetnom polju povezane su prije svega sa sunčevom aktivnošću. Heliobiologija tako spominje pojave i procese koji zavise od periodične aktivnosti Sunca: prinos krmnog bilja, kakvoća vina, migracije kukaca, razina kalcija u krvi, rasprostranjenost psihopatskih pojava, učestalost nesreća, živčana osjetljivost, pogoršanja tijekom bolesti, širenje epidemija te stoljetno i godišnje kretanje nataliteta i smrtnosti.

POMOĆ MAGNETA KOD PRIJELOMA
Srastanje kostiju znatno ubrzava djelovanje toroidnog polja konstantnog prstenastog magneta promjera oko 50 mm.Takav se magnet može naći u starim 1 - 3 \vatnim dinamičkim glavicama zvučnika i u uređajima za magnetizaciju vode tipa°C-2,°C-3. Magnet valja izvući neoštećen.
Nađite čistu plastičnu kutiju, pričvrstite uz nju plastičnu ručicu dugu 150 - 200 mm.

Prstenasti magnet stavite u kutiju i čvrsto zalijepite i sprava je proizvedena; otklonite ?amo sitne čestice magnetne slitine jer su atrovne za kožu.
Djelovanje se ostvaruje kružnim premještanjem instrumenta u smjeru kretanja kazaljke na satu (vidi sliku) po 20 min 2 - 3 puta dnevno. Polovicu toga vremena magnet treba prema tijelu biti okrenut jednom, i potom drugom stranom. Magnetno polje 3ez gubitaka prodire kroz gips i odjeću što pojednostavljuje postupak.

Nakon 15-25 dana u većini slučajeva prestaju bolovi i otok, aktiviraju se regen-srativni procesi u mekim tkivima i krvnim sudovima. Terapija se može ponoviti ili slučaju potrebe poslije jednomjesečne stanke ili nakon mjesec i po dana.
Kontraindikacije: hipertonija, infarkt, moždani udar, tumor, bolesti krvi i osteomijelitis.
avatar
lakky
Admin

Broj postova : 534
Location : Zagreb
Registration date : 10.04.2008

Korisnički profil http://www.clakic.page.tl/

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.